India

Tientallen doden bij verdrukking op loopbrug van station Mumbai

Op een station in de Indiase miljoenenstad Mumbai zijn vrijdagochtend zeker 22 doden gevallen toen paniek uitbrak in een grote menigte. Tientallen anderen raakten gewond in de verdrukking. Het ongeval vond plaats tijdens de ochtendspits, op een overvolle loopbrug bij het station. De paniek zou zijn uitgebroken toen sommige voetgangers dachten dat de betonnen brug het zou begeven. Toen voetgangers begonnen te duwen om naar het einde van de brug te komen, brak paniek uit en werden zeker veertig van hen onder de voet gelopen. De mensenmassa was extra groot doordat een menigte onder de brug stond te schuilen voor de regen. Verdrukkingen komen vaker voor in India, dat vooral tijdens religieuze festivals grote hoeveelheden gelovigen op één plaats heeft. (AP)