Europa League

Vitesse verliest in Nice ook zijn tweede Europese duel

Vitesse heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. De Arnhemmers gingen in Zuid-Frankrijk met 3-0 onderuit bij OGC Nice.

Nice, dat zonder Wesley Sneijder aantrad, opende na een kwartier de score via Alassane Pléa uit een corner, op een moment dat Vitesse nauwelijks in de problemen was geweest (1-0). Vlak voor de pauze werd het 2-0 voor de Fransen, toen Allan Saint-Maximin profiteerde van balverlies van Vitesse-middenvelder Thulani Serero.

Kort na de rust kreeg Vitesse wat extra lucht doordat de lichtinstallatie in het Allianz Riviera-stadion tot twee keer toe uitviel. Het technische euvel was na een kwartier verholpen. Na ruim een uur spelen had Vitesse pech, toen Thomas Bruns een prachtige vrije trap op de binnenkant van de paal zag belanden. Tien minuten voor tijd maakte Pléa met een knap schot zijn tweede treffer (3-0).

In het andere duel in groep K won Lazio Roma donderdag in eigen huis van het Belgische Zulte Waregem met 2-0.

Vitesse had de eerste wedstrijd in de Europa League, twee weken geleden, al in Arnhem verloren van Lazio (2-3). OGC Nice, dat eerder dit seizoen Ajax uitschakelde in de voorronde van de Champions League, won die avond met 1-5 bij Zulte Waregem. (NRC)