Duits voetbal

Bayern München ontslaat Ancelotti na vernedering door Paris Saint-Germain

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti Foto PATRIK STOLLARZ/AFP

Bayern München heeft trainer Carlo Ancelotti ontslagen. De Duitse club besloot dat donderdag in een crisisberaad na de pijnlijke nederlaag, woensdag, in Parijs tegen Paris Saint-Germain in de Champions League (3-0). Het betrof de grootste nederlaag ooit van de club in de groepsfase van het toernooi.

Ook in de Bundesliga draait het nog niet naar behoren bij Bayern. De landskampioen staat na zes duels derde. „De prestaties aan het begin van dit seizoen voldoen niet aan onze verwachtingen. De wedstrijd in Parijs heeft duidelijk gemaakt dat er consequenties moeten volgen”, zei voorzitter Karl-Heinz Rummenigge over het ontslag van de Italiaan. „In een persoonlijk gesprek hebben we Carlo uitleg gegeven over onze beslissing en hebben we hem ook bedankt voor de samenwerking.”

Assistent-trainer Willy Sagnol is voorlopig hoofdverantwoordelijke. De 58-jarige Ancelotti was bezig aan zijn tweede seizoen bij Bayern. Hij won in zijn eerste jaar de landstitel. Als coach werd hij ook kampioen met AC Milan, Chelsea en Paris Saint-Germain. Met AC Milan won hij twee keer de Champions League en met Real Madrid eenmaal. Hij is de vierde trainer in twintig jaar die het seizoen in München niet mag afmaken. Felix Magath, Jürgen Klinsmann en Louis van Gaal gingen Ancelotti voor. (ANP)