Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Angela Weiss/AFP
 1. Prachtige vakantiekiekjes wereldwijd


  Om bij weg te dromen nu de herfst toch echt is begonnen: The New York Times Magazine maakte een mooie productie van familievakanties wereldwijd. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

 2. Zo staat het ervoor in Kenia

  Dit commentaar in de Keniaanse Daily Nation van Macharia Gaitho, een van hun beste columnisten, geeft volgens correspondent Koert Lindijer goed weer hoe dramatisch de situatie is verslechterd in Kenia na de geannuleerde verkiezingen.

 3. Nee, dit eiland is niet te koop


  Verenigd Koninkrijk-correspondent Melle Garschagen tipt deze zalig kabbelende longread over een obsessie met eilandjes.

 4. Twee Noord-Koreaanse spionnen in Oekraïne

  Twee Noord-Koreaanse spionnen zitten al zes jaar vast in een cel in de Oekraïne, las redacteur Toef Jaeger. Sindsdien hebben ze nooit meer post of een bericht uit Noord-Korea gekregen. Ook niet van familie. Wat een van de twee wel heeft: een Russische vertaling van De graaf van Monte Cristo.

 5. Journalist in tijden van Trump

  Foto Carlos Barria/Reuters

  Vox-journalist Ezra Klein gaat in gesprek met David Remnick van The New Yorker over de rol van journalistiek in het Trump-tijdperk. Erg leerzaam voor wie wil nadenken over propaganda, Rusland, en het belang van goede journalistiek, vindt VS-correspondent Guus Valk.

Stuur je tips in

Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.