appbedrijf

Angry Birds bij beursgang bijna 900 miljoen euro waard

De Finse appbouwer Rovio, bekend van het spelletje Angry Birds, is bij het beursdebuut in Helsinki vrijdagochtend 896 miljoen euro waard. Donderdag maakte Rovio bekend dat de aandelen van het concern 11,50 euro zouden kosten. De beursgang van de spelletjesmaker, die sterk leunt op successen uit het verleden, is vooral een moment voor vroege investeerders om te cashen. Zij verkopen bij de beurgang voor bijna 400 miljoen euro aan aandelen. Rovio zelf haalt met de beursgang maar 30 miljoen euro aan nieuw kapitaal op. Dat geld zou moeten worden gebruikt om nieuwe spellen te ontwikkelen. Grootaandeelhouder van Rovio is Kaj Hed, een oom van een van de oprichters van het bedrijf. Hed investeerde jaren geleden naar verluidt 1 miljoen euro in de toenmalige start-up en bezit daarom nu 27 procent van de aandelen. (NRC)