Voetbal

Feyenoord moet verdediger Van der Heijdenvier tot zes weken missen door spierscheuring

Foto ANP

Jan-Arie van der Heijden kan vier tot zes weken niet voetballen. De centrale verdediger heeft een spierscheuring in zijn kuit, meldt zijn club Feyenoord. Van der Heijden liep de blessure dinsdagavond op tijdens de warming-up voor de Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Het wegvallen van Van der Heijden komt trainer Giovanni van Bronckhorst slecht uit. Eerder viel Eric Botteghin al voor langere tijd weg. De Braziliaanse verdediger staat zeker tot aan de winterstop aan de kant met een fikse knieblessure. In het met 3-1 verloren duel tegen Napoli vormden Renato Tapia en Jeremiah St. Juste het centrale verdedigingsduo. Sven van Beek maakte als invaller zijn rentree na langdurig blessureleed. Feyenoord speelt zondag uit tegen AZ. (ANP)