Voetbal

Engelse bond FA start volgend seizoen met volledig professionele vrouwencompetitie

Vivianne Miedema op het EK.
Vivianne Miedema op het EK. Foto ANP

De Engelse voetbalbond FA begint in het seizoen 2018-2019 met een volledig professionele competitie voor vrouwen. De FA maakte woensdag bekend dat er volgend seizoen een hoogste klasse zal komen met veertien clubs en een klasse eronder met twaalf clubs. Alle voetbalsters op het hoogste niveau worden fullprofs voor minimaal zestien uur per week, exclusief de speeldagen. De FA noemt de nieuwe opzet „een mijlpaal”, die zal leiden tot meer interesse in het vrouwenvoetbal. In Engeland zijn meerdere Oranje-speelsters actief. Keepster Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk, Dominique Janssen en Vivianne Miedema spelen bij Arsenal, Danique Kerkdijk bij Bristol City en Marthe Munsterman bij Everton. (ANP)