Tweede golf

Ryanair schrapt ook in de winter honderden vluchten

Ryanair schrapt nog eens duizenden vluchten. De Ierse budgetmaatschappij laat tussen november en maart 18.000 vluchten vervallen. Ruim 400.000 reizigers zullen hun vlucht moeten omboeken of ontvangen geld terug. Het is de tweede keer dat Ryanair honderden vluchten annuleert. Tot eind oktober worden 315.000 klanten gedupeerd. Jaarlijks voert de maatschappij 800.000 vluchten uit. Volgens het bedrijf is de tweede golf annuleringen nodig, en is het een vorm van „groei afremmen”. Het schrappen van vluchten „verbetert de punctualiteit van de dienstregeling”. De annuleringen zijn een gevolg van fouten die Ryanair heeft gemaakt met de vakantieroosters van piloten. Ook zijn het afgelopen jaar veel piloten vertrokken. Ryanair neemt het komende half jaar honderden piloten aan. (NRC)