Skiën

Lindsey Vonn dient weer verzoek in om tegen mannen te skiën

Wereldskifederatie FIS gaat opnieuw een verzoek van skiester Lindsey Vonn bekijken om volgend jaar tijdens minstens één wereldbekerwedstrijd op de afdaling mee te doen bij de mannen. De 33-jarige Vonn, oud-olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen, legde haar langgekoesterde wens in 2012 ook al eens bij de FIS neer. Die werd toen afgewezen, omdat de regels het niet toestaan dat mannen en vrouwen tegen elkaar skiën. Het huidige verzoek heeft in eerste instantie betrekking op de afdaling in het Canadese Lake Louise van volgend seizoen. Vonn zegt al jaren voordat ze ermee stopt tegen mannen uit te willen komen. „Alle mannen zeggen: ‘we denken niet dat ze ons kan verslaan’ en ‘het is goed voor onze sport’, dus wat is het probleem?”, zei ze in april nog tegen persbureau AP. (AP)