Jaarvergadering

Palestina ondanks verzet Israël lid van politiedienst Interpol

Palestina is woensdag lid geworden van de internationale politiedienst Interpol. Dat heeft de organisatie tijdens een stemming van de jaarlijkse algemene vergadering in Beijing besloten. Zowel de ‘Palestijnse Staat’ als de Solomoneilanden verkreeg het lidmaatschap. Daardoor maken nu 192 landen deel uit van Interpol. Meer dan tweederde van de lidstaten stemde vóór toetreding van beide landen. Israël heeft zich eerder uitgesproken tegen het lidmaatschap van Palestina en probeerde de stemming te vertragen. Palestina is volgens Israël geen eigen staat en zou daarom geen lid kunnen worden. Volgens persbureau Reuters was er na het besluit geen directe reactie van de Israëlische autoriteiten. De Palestijnse regeringspartij PLO reageerde op Twitter verheugd op het nieuws. (NRC)