Ingrid de Graaf is topvrouw van het jaar

Het directielid van Aegon kreeg de prijs van stichting Topvrouw. Deze stichting wil meer aandacht voor vrouwelijke topbestuurders.

Foto Koen van Weel / ANP

Aegon-directielid Ingrid de Graaf is donderdagavond uitgeroepen tot topvrouw van het jaar. Zij kreeg de prijs tijdens een bijeenkomst in Amsterdam waar vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid aanwezig waren.

Twitter avatar YellyWeidenaar Yelly Weidenaar Gefeliciteerd Ingrid de Graaf Topvrouw van het Jaar 2017
#topvrouw_2017 #topvrouwatwork@diversitytweet https://t.co/42M6J6Jfe6

De prijs werd dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt door Stichting Topvrouw. Deze stichting probeert meer aandacht te vragen voor vrouwelijke topbestuurders. De Graaf studeerde Renaissance Letterkunde en Communicatie en werkte onder meer voor Delta Lloyd en ABN Amro.

Ingrid de Graaf over haar eerste baan: ‘Kennelijk besteden rijke mensen hun geld niet aan taart’

De jury bestaat uit Pamela Boumeester, Ingrid Thijssen, Annemieke Nijhof, Gerrit Zalm en Jacques van den Broek. De andere genomineerden waren Petra van Hoeken, bestuurslid van de Rabobank en Marjan Rintel, bestuurslid van de Nederlandse Spoorwegen. Vorig jaar won Annemieke Nijhof de prijs.

Lees ook: De impact van een vrouw aan de top