Golf

Tiger Woods twijfelt of hij ooit nog écht in actie zal komen

Tiger Woods heeft gezegd dat hij wellicht nooit meer terugkeert in competitie. Het is voor de eerste keer dat de voormalige nummer één van de wereld dat publiekelijk toegeeft. De Amerikaan (41) won de laatste van zijn veertien majors in 2008. Als gevolg van zware rugblessures kwam hij de laatste jaren slechts sporadisch op belangrijke toernooien uit. „Ik weet na acht operaties niet eens meer hoe het is om honderd procent gezond te zijn”, zei Woods aan de vooravond van de Presidents Cup, een matchplaytoernooi waarin hij fungeert als assistent van coach Steve Stricker. Zijn doel is wel een terugkeer aan de top. „Ik speel al golf sinds mijn vierde en vind het nog steeds ongelooflijk leuk. Voor het eerst sinds jaren heb ik geen pijn meer. Ik heb echter geen idee hoe mijn lichaam reageert als ik weer ga spelen.” (ANP)