Europese Rekenkamer:

Voor het eerst sinds 1994 een ‘beperkt goed’ voor EU-begroting

De Europese Rekenkamer verwijst voor het eerst sinds 1994 de EU-begroting niet naar de prullenmand. Na 22 jaar onafgebroken onvoldoendes te hebben uitgedeeld, oordelen de boekhouders in hun jaarverslag dat de betalingen in 2016 ‘wettig en regelmatig’ waren en keuren het Europese huishoudboekje ‘beperkt’ goed. De accountants vonden in 2016 een foutpercentage van 3,1 bij de besteding van Europees geld; minder dan de 3,8 procent van 2015 en de 4,4 procent in 2014. Rekenkamerlid Alex Brenninkmeijer vindt het van groot belang dat de Europese belastingbetaler erop kan vertrouwen dat hij „waar voor zijn geld krijgt”. „Het beeld dat zijn geld wordt besteed aan een haven waar geen schip komt of aan nutteloze faciliteiten op een vliegveld irriteert de burger.” (ANP)