Antinarcotica-agentschap VS

‘Topman DEA weg, want Trump toont te weinig respect voor wet’

De directeur van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA), belast met drugsbestrijding, stapt volgens Amerikaanse media op. Hij vindt dat president Trump onvoldoende respect toont voor de wet. Chuck Rosenberg uitte in juli al kritiek op Trump toen deze in een rede voor politiemensen op Long Island zei dat zij drugsverdachten „niet te vriendelijk” moesten behandelen. Rosenberg stuurde een e-mail aan zijn organisatie waarin hij, in een reactie op „vergoelijken van politiegeweld” door de president, benadrukte dat zijn mensen zich aan de wet hebben te houden. „We hebben een eerzaam beroep en we moeten ons dus ook altijd eervol gedragen.” Ook bepleitte Rosenberg een ’cultuuromslag’ met betrekking tot de opiatencrisis, die in 2016 meer dan 64.000 levens eiste in de VS. (NRC)