Werkstraf na botsing met trein

Hoogwerker

De 23-jarige bestuurder van de hoogwerker die vorig jaar een dodelijk treinongeluk bij Dalfsen veroorzaakte, heeft een werkstraf van 100 uur gekregen. De officier van justitie had twee weken geleden 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar geëist. De rechtbank achtte een rijontzegging niet nodig. Bij het ongeval kwam de machinist van de trein om het leven en raakten zes passagiers gewond.

B. dacht met vier passerende treinen in het uur een kwartier de tijd te hebben om met de hoogwerker, die ongeveer 1 kilometer per uur kon rijden, over te steken. Er reden echter acht treinen per uur. De man probeerde de machinist nog zwaaiend te waarschuwen, maar de trein botste met 131 kilometer per uur op de hoogwerker en ontspoorde.

De rechtbank verwijt de bestuurder van de hoogwerker dat hij nalatig handelde door niet de dienstregeling te raadplegen. (NRC)