Thuiskok

Tosti gezond

Tosti’s hebben altijd een beetje de naam gehad ongezond te zijn, maar waarom heb ik nooit begrepen. Eet iemand bij de lunch vier boterhammen met kaas, dan zegt iedereen: gezonde Hollandse maaltijd. Maar schep je twee tosti’s op je bord, dan neem je het er opeens van en moet je morgen maar weer eens aan een balansdag denken. Daar gaat iets mis.

Voor degenen die toch een rein gevoel willen overhouden aan hun gegrilde boterhammen met kaas hier een ‘gezonde’ tosti, vol met superfoods.

Bestrijk een snee brood met de mayonaise en beleg met de avocado. Bestrooi met de dukkah en garneer met de Parmezaanse kaas en basilicum. Schep er de bladspinazie op en leg de andere snee brood erop. Besmeer beide kanten van het brood met de boter. Verhit een koekenpan op matig vuur en leg de tosti in de pan. Bak 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot de buitenkant krokant is en de Parmezaanse kaas gesmolten is. Je kunt ook een tosti-ijzer of paninimaker gebruiken. Snijd doormidden en serveer.