terugroepactie

Groentenloempia Mora bevat ham en kip

Foto iStock

Snackfabrikant Mora roept een partij groentenloempia’s terug uit de winkels omdat die ham en kip bevatten. Vanwege een verpakkingsfout bevatten de betreffende loempia’s ook soja, terwijl dat niet vermeld wordt op de verpakking. Normaliter bevatten de groentenloempia’s geen vlees en soja. Het gaat om Mora groentenloempia’s met lotcode 7213.

„Het product is niet geschikt voor mensen met een soja-allergie of vegetarisch dieet”, meldt Mora. Volgens Mora gaat het om een beperkt aantal en is een „fout in het verpakkingsproces” de boosdoener. Alle andere Mora-producten, waaronder ook groentenloempia’s van Mora met andere lotcodes, bevatten de juiste ingrediënten. Die worden niet teruggeroepen. Consumenten die de loempia’s gekocht hebben kunnen hun geld terugkrijgen door de lotcode op de verpakking uit te knippen en op te sturen naar Mora.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Mora een product terug moet halen vanwege een fout in het verpakkingsproces. In mei werden producten met de naam ‘Mora Mini’s Rundvlees Bitterballen’ uit de winkels gehaald. Dat product bleek een eiwitallergeen te bevatten dat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een melkallergie. Hoe die fout is ontstaan, is tot op heden niet duidelijk. (NRC)