Echtpaar dood, zoon (14) verdacht

Katlijk

In een huis in het Friese dorpje Katlijk zijn twee doden gevonden. De autoriteiten gaan uit van een misdrijf. De 14-jarige zoon van de man (63) en vrouw (62) is aangehouden als verdachte, meldt de politie. Hij wordt deze woensdag verhoord.

De lichamen zijn dinsdagochtend aangetroffen in een woonboerderij aan de Schoterlandseweg waar twee gezinnen wonen. Een van de bewoners van de boerderij vond de doden.

De politie doet onderzoek in het huis en de omgeving, die door de autoriteiten is afgezet. Ook is gesproken met twee oudere broers van de aangehouden verdachte. Het sporenonderzoek van de technische recherche wordt vermoedelijk deze woensdag afgerond, zegt een woordvoerder.

Over de manier waarop de slachtoffers om het leven zijn gekomen, kan de politie nog niets vertellen. Volgens burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen was het gezin niet in beeld bij hulpverleningsinstanties.