Verenigde Naties

Volgens Noord-Korea hebben de VS het land de oorlog verklaard

De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho heeft maandag bij de Verenigde Naties in New York gezegd dat de Verenigde Staten zijn land de oorlog hebben verklaard. Ri refereerde aan een tweet van Donald Trump op zaterdag. Daarin schreef de Amerikaanse president dat de leiders van Noord-Korea „niet lang meer aanwezig” zouden zijn als ze hun dreigementen waar zouden maken. Een woordvoerder van het Witte Huis noemde de suggestie dat de VS Noord-Korea de oorlog hebben verklaard „absurd”. Ri zei ook dat zijn land zich het recht voorbehoudt gevechtsvliegtuigen van de VS neer te halen, ook als die niet in het luchtruim van Noord-Korea vliegen. De Chinese VN-afgevaardigde Liu Jieyi zei dat zijn land wil dat de gemoederen bedaren. „Het wordt te gevaarlijk”, zei hij. (NRC)

    • Wilmer Heck