Make-up

Unilever neemt Zuid-Koreaans cosmeticabedrijf over

Unilever neemt voor bijna 2,3 miljard euro het Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea over. Dit heeft de Brits-Nederlandse multinational maandag bekendgemaakt. Unilever koopt het bedrijf van het Amerikaanse beleggingsfonds Bain Capital, van zakenbank Goldman Sachs en van de oprichters van Carver. Bain en Goldman Sachs namen in juli vorig jaar een meerderheidsbelang in Carver, dat zo’n duizend verschillende cosmeticaproducten levert in Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten onder het merk AHC. Het gaat onder meer om make-up en om antirimpelcrèmes. Het in 1999 opgerichte Carver heeft in de afgelopen jaren sterke groei laten zien. Vorig jaar boekte het een bedrijfsresultaat van 137 miljoen euro op een omzet van 321 miljoen euro. Koreaanse cosmetica zijn sterk in trek, vooral in Azië. (ANP, Reuters)