vn-missie

Drie blauwhelmen in Mali omgekomen bij aanslag

Drie blauwhelmen van de Verenigde Naties (VN) zijn om het leven gekomen bij een aanslag in Mali, vijf anderen raakten ernstig gewond. In het noorden van het land vond een explosie plaats toen militairen een konvooi begeleidden tussen de plaatsen Anefis en Gao. De aanslag is nog niet opgeëist. De slachtoffers komen uit Bangladesh, meldde de legertop van het land aan persbureau Reuters. Volgens het Nederlandse Ministerie van Defensie waren er geen Nederlanders betrokken bij de explosie. Het slachtofferaantal kan nog bijgesteld worden, volgens een verklaring van de MINUSMA-missie.

Nederland is sinds 2014 onderdeel van de missie, zo’n 290 militairen bevinden zich nu in het Afrikaanse land. Vier Nederlandse blauwhelmen kwamen eerder om het leven in Mali. (NRC/Reuters)