In beeld

Niet staan, maar knielen

"Get that son of a bitch off the field". Dat zei president Donald Trump over sporters die protesteren door niet te gaan staan voor het Amerikaanse volkslied. Eraan toevoegend dat de clubs ze zouden moeten ontslaan. Het gevolg: het grootste volksliedprotest in het American football tot nu toe - clubs schaarden zich achter hun spelers, ook de voorzitter van de National Football League (NFL) deed dat. Het leverde indrukwekkende beelden op voorafgaand aan de wedstrijden van zondag.
Colin Kaepernick - met nummer 7 - was als quarterback van de San Francisco 49ers de man die het volksliedprotest op gang bracht. Hij zei te weigeren te staan voor de vlag van een land dat Afro-Amerikanen en andere mensen van kleur onderdrukt. Hij zit momenteel zonder club.
Foto John Bazemore/AP
Spelers van de Baltimore Ravens knielen voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Jacksonville Jaguars op zondagmiddag in Londen.
Foto Matt Dunham/AP
Justin Houston van de Kansas City Chiefs knielt voor de wedstrijd tegen de Los Angeles Chargers.
Foto Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Een deel van de selectie van de Cleveland Browns blijft staan, maar ook zij staan arm in arm als teken van eenheid.
Foto Andy Lyons/Getty Images/AFP
De Pittsburgh Steelers besloten als team in de kleedkamer te blijven voor het volkslied, iets wat overigens de standaard was tot 2009. Alleen oorlogsveteraan Alejandro Villanueva kwam naar buiten.
Foto Joe Robbins/Getty Images/AFP
Spelers van de Green Bay Packers voorafgaand aan het duel met de Cincinatti Bengals.
Foto Stacy Revere/Getty Images/AFP
Spelers van de Indianapolis Colts voor de wedstrijd tegen de Cleveland Browns.
Foto Michael Reaves/Getty Images/AFP
De Tennessee Titans en de Seattle Seahawks besloten in de kleedkamer te blijven. Voordat de wedstrijd begon, besloten enkele spelers alsnog te knielen.
Foto Rick Musacchio/EPA
Spelers van de Kansas City Chiefs.
Foto Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Spelers van de Buffalo Bills. Hun oud-coach Rex Ryan sprak in 2016 op een campagnebijeenkomst voor Trump, maar zei van diens opmerkingen over footballspelers te walgen.
Foto Brett Carlsen/Getty Images/AFP
De Seattle Seahawks komen het veld op voor de wedstrijd tegen de Tennessee Titans.
Foto Frederick Breedon/Getty Images/AFP
Kansas City Chiefs-speler Marcus Peters steekt zijn gebalde vuist de lucht in. De 'Black Power-groet', in de sport grootgemaakt door atleten Tommie Smith en John Carlos tijdens de Spelen van 1968, is tegenwoordig weer veel te zien op de Amerikaanse sportvelden.
Foto Kelvin Kuo/USA TODAY Sports
Brennan Scarlett van de Houston Texans knielt voor de wedstrijd tegen de New England Patriots. Zelfs de voorzitter van dat team, Trumpvriend Robert Kraft, keurde de opmerkingen van de Amerikaanse president fel af.
Foto Billie Weiss/Getty Images/AFP
Spelers van de Washington Redskins knielen voor de wedstrijd tegen de Oakland Raiders.
Foto Patrick Smith/Getty Images/AFP