Reportage

Luchtaanval

VS bombarderen kamp van Islamitische Staat in Libië

De Verenigde Staten hebben een grote luchtaanval uitgevoerd in Libië. De aanval was gericht op een kamp van terreurgroep Islamitische Staat, zo’n 250 kilometer ten zuidoosten van Sirte, het voormalige Afrikaanse hoofdkwartier van de organisatie. Er kwamen bij de aanval zeventien personen om het leven. Dit is de eerste Amerikaanse luchtaanval in Libië tijdens de ambtstermijn van president Donald Trump. Volgens het U.S. Africa Command gaat het om strijders van IS. Het woestijnkamp zou worden gebruikt om strijders in en uit het land te verplaatsen en voor de opslag van wapens en andere uitrusting. Ook zouden terroristische aanslagen vanuit het kamp worden voorbereid. De Verenigde Staten zijn sinds augustus 2016 militair actief in Libië, waar zij strijden tegen IS. (NRC)