Engeland

Doelpuntenmachine van City blijft soepel draaien

Manchester City heeft dit weekeinde opnieuw met ruime cijfers gewonnen. Ditmaal was het slachtoffer Crystal Palace, de club waar Frank de Boer onlangs werd ontslagen en werd opgevolgd door Roy Hodgson. De ploeg van coach Pep Guardiola won voor eigen publiek met 5-0. Leroy Sané, Raheem Sterling (tweemaal), Sergio Agüero en invaller Fabian Delph maakten de doelpunten.

City gaat met zestien punten uit zes wedstrijden aan de leiding in de Premier League, samen met stadgenoot United dat een slechter doelsaldo heeft. Het team van coach José Mourinho won met 1-0 bij Southampton, dankzij een treffer van Romelu Lukaku. De Belgische aanvaller maakte zijn zesde doelpunt van dit seizoen, evenveel als Agüero van City. Bij Southampton speelde Wesley Hoedt de hele wedstrijd, Virgil van Dijk bleef op de bank.

De Spaanse spits Alvaro Morata leidde Chelsea zaterdag met een hattrick langs Stoke City. Morata nam in Stoke-on-Trent drie van de vier doelpunten van de regerend landskampioen voor zijn rekening: 0-4. Bij de thuisclub maakte Ibrahim Afellay als invaller zijn rentree na langdurig blessureleed. Chelsea blijft dankzij de vierde seizoenszege in het spoor van de clubs uit Manchester, met drie punten achterstand. (ANP)