Duitsland

Drie Nederlanders omgekomen door botsing met spookrijder

Drie Nederlanders zijn zaterdagavond omgekomen op een Duitse snelweg toen een 34-jarige Poolse spookrijder op hun auto botste. Volgens de politie van Darmstadt wilde een bestuurder van een kleine vrachtwagen op de snelweg bij Rüsselsheim in de buurt van de luchthaven van Frankfurt een file vermijden door om te keren en met hoge snelheid tegen het verkeer in terug te rijden. Daarbij ramde hij twee tegemoetkomende auto’s. De drie inzittenden van de Nederlandse auto, een 53-jarige man en twee vrouwen (20 en 51 jaar) overleden ter plaatse. Vier vrouwen in de andere auto raakten lichtgewond. De Poolse chauffeur is levensgevaarlijk gewond in het ziekenhuis opgenomen. Hij kan nog niet worden gehoord. Volgens de politie moet hij zich hebben gerealiseerd wat hij aan het doen was. (ANP)