KLM-toestel verliest deel romp boven Japan

Het rompdeel belandde op een auto. Er vielen geen gewonden.

Archieffoto van een Boeing 777 van KLM. Beeld ter illustratie.
Archieffoto van een Boeing 777 van KLM. Beeld ter illustratie. Foto Maarten Visser

Een Boeing 777 van KLM heeft zaterdag kort na het opstijgen uit de Japanse stad Osaka een deel van de romp verloren. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij zondag bekendgemaakt. Het rompdeel, dat 1 vierkante meter groot was, belandde vanaf een hoogte van 2,5 kilometer op een auto in Osaka.

Bij het incident vielen geen gewonden. De auto in Osaka raakte wel beschadigd. De veiligheid van de passagiers aan boord van het vliegtuig was geen moment in gevaar, aldus de KLM. Het toestel kon gewoon doorvliegen en landde later op de dag veilig op Schiphol. De KLM stelt een onderzoek in naar het incident.

Een woordvoerder van KLM kon tegenover persbureau ANP niet zeggen wat voor deel van de romp tijdens de vlucht losliet. Eerder werd gemeld dat er een vleugeldeel was verloren, maar dit bleek onjuist te zijn.