Voetbal

Lieke Martens kan nog ‘s werelds beste worden

Foto ANP

Lieke Martens is een van de drie voetbalsters die nog in de race zijn voor de prijs van beste voetbalster ter wereld in 2017. De 24-jarige Martens heeft concurrentie van de Venezolaanse Deyna Castellanos en de Amerikaanse Carli Lloyd. Voor de FIFA-prijs voor de beste voetballer van het jaar strijden Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar om de eretitel. Na de Europese titel in eigen land ligt er mogelijk nog meer Nederlands succes in het verschiet. Bondscoach Sarina Wiegman is genomineerd voor beste coach in het vrouwenvoetbal. Martens, die een groot aandeel had in de Europese titel voor Oranje, werd uitgeroepen tot beste speelster van het EK en is ook verkozen tot beste voetbalster van Europa. Vivianne Miedema zat bij de laatste tien voor de FIFA-verkiezing, maar heeft de schifting niet overleefd. De uitreiking van de FIFA-prijzen is op 23 oktober. (ANP)