Terreur

Verdachte van aanslag Londen aangeklaagd voor moordpoging

Een 18-jarige man is vrijdag aangeklaagd voor poging tot moord in verband met de mislukte aanslag op de Londense metro afgelopen week. Ahmed Hassan wordt ook in staat van beschuldiging gesteld vanwege het bezit van explosieven. De rechter zond Hassan terug in hechtenis en oordeelde dat de man op 13 oktober opnieuw moet verschijnen. In de zaak zitten nog drie andere verdachten, van 25, 30 en 17 jaar, vast. Donderdagavond werden twee andere verdachten vrijgelaten. De 18-jarige Hassan werd zaterdag gearresteerd in de haven van Dover, waar de pont naar Frankrijk vertrekt. Bij de mislukte bomaanslag raakten dertig mensen lichtgewond. Een zelfgemaakte bom – verstopt in emmer in een plastic tas – kwam gedeeltelijk tot ontploffing tijdens het hoogtepunt van de ochtendspits. (NRC)