Smokkel

Weer grote cocaïnevangst in haven

ROTTERDAM, NEDERLAND - Containers op de Delta terminal van ECT in de Rotterdamse haven - ANP VICTOR WOLLAERT
ROTTERDAM, NEDERLAND - Containers op de Delta terminal van ECT in de Rotterdamse haven - ANP VICTOR WOLLAERT Victor Wollaert

In de Rotterdamse haven is woensdag een grote partij cocaïne ontdekt. Het ging om 400 kilo die was verstopt bij een lading autobanden. De drugs waren afkomstig uit Panama en bestemd voor Moerdijk (Noord-Brabant). De vangst kwam een week na de aanhouding van een 43-jarige werknemer van containeroverslagbedrijf ECT. De man werd op heterdaad aangehouden toen hij bezig was met een container met daarin 363 kilo cocaïne. Hij zette drugscontainers op plaatsen waar die makkelijk leeggehaald konden worden. Vorig jaar werd een record van 13.312 kilo cocaïne in de haven gevonden.