Orkaan

Maria eist zeker 13 levens op Puerto Rico, dam doorgebroken

Als gevolg van orkaan Maria zijn op het eiland Puerto Rico zeker dertien mensen omgekomen. Dat heeft de gouverneur van het Caraïbische eiland, Ricardo Rossello, tegen CNN gezegd. Persbureau AP bericht op grond van de lokale media dat er vijftien doden zijn. Intussen worden de twee noordwestelijke steden Isabela en Quebradillas, met zeventigduizend inwoners, geëvacueerd omdat de nabijgelegen Guajatacadam is doorgebroken. Er wonen 3,4 miljoen mensen. De gouverneur waarschuwt dat er nog steeds een groot gevaar van modderstromen en hoge golven is. Zaterdag wordt nog hevig regen verwacht. Vrijwel het hele eiland zit zonder drinkwater en elektriciteit. Hoofdstad San Juan staat blank. De tweede orkaan dit seizoen van een categorie 5 kostte op het eiland Dominica al vijftien doden. (NRC)