EK Volleybal

Nederlandse vrouwen hebben één set moeite met België, winnen daarna gemakkelijk

De Nederlandse volleybalsters zijn het EK in Azerbeidzjan begonnen met een zege. Oranje worstelde slechts één set met België: 3-1 (23-25 25-12 25-21 25-14).

De nummer twee van het vorige EK stuit zaterdag op het sterke Servië en sluit de poule zondag af met een wedstrijd tegen Tsjechië. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummers twee en drie krijgen een herkansing in een tussenronde. Het was in de eerste set een beetje zoeken voor Oranje. Zonder de geblesseerde Robin de Kruijf ging er aanvankelijk veel mis in Ganja, de tweede stad van Azerbeidzjan. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison keek al snel tegen een achterstand van 16-11 aan. Nederland knokte zich nog wel naar een voorsprong (21-20) maar moest de set toch aan België laten. De Nederlandse ploeg herstelde zich in de tweede set: 25-12. Ook in de derde en vierde set was het krachtsverschil groot. De Kruijf bekeek het duel vanaf de zijkant met een ingepakte enkel. Het is nog onduidelijk wanneer ze weer in actie kan komen. (ANP)