In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Gevluchte Rohingya schuilen in een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Sinds eind augustus zijn al ruim 400.000 Rohingya-moslims vanuit Rakhine, een deelstaat in het westen van Birma, de grens over gevlucht voor de harde wraakactie van het Birmese leger.
Foto Cathal McNaughton/Reuters
De Britse premier Theresa May was deze week op bezoek bij de Canadese premier Justin Trudeau.
Foto Sean Kilpatrick/ AP
Catalaanse demonstranten staan bij een vernielde politieauto. Catalonië wilt op 1 oktober een referendum houden over onafhankelijkheid van Spanje. De Spaanse regering probeert dit, tot woeden van demonstranten, tegen te houden. Eerder deze week werden tien miljoen stembiljetten in beslag genomen.
Foto Jon Nazca/Reuters
Russische en Wit-Russische troepen hielden deze week gezamenlijke militaire oefeningen in Wit-Rusland.
Foto Sergei Grits/AP
Dit kunstwerk van de Deense kunstenaar Jens Galschiot staat vlakbij de Elbe in Dresden. Koperen beeltenissen van vluchtelingen staan op een schip.
Foto Filip Singer/EPA
Orkaan Irma heeft ook op het eiland Saint John voor een ravage gezorgd. Zoals deze gezonken bootjes in de baai.
Foto Jonathan Drake/Reuters
Clowns en ballonartiesten protesteren in Vancouver tegen een voorgenomen verbod op ballonnen. Het verbod zou gelden voor parken en buurthuizen.
Foto Darryl Dyck/AP
Studenten demonstreerden afgelopen week wederom tegen de verhoging van studiekosten in Ivoorkust. Politieagenten grepen in met gebruik van traangas en waterkanonnen. De studenten gooiden onder andere met stenen naar de politie.
Foto Sia Kambou/AFP
Voor de vierde dag op rij demonstreerden boze burgers in St. Louis (VS) tegen de vrijspraak van voormalig politieagent Jason Stockley. Stockley schoot in 2011 de zwarte man Anthony Lamar Smith neer.
Foto Joshua Lott/Reuters
Premier Mark Rutte en minister Lodewijk Asscher tijdens de Troonrede op Prinsjesdag.
Foto Koen van Weel/ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken met de Glazen Koets vanaf Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal op Prinsjesdag.
Foto Sander Koning/ANP
Een demonstrant krijgt water over zich heen na een bijenaanval. Een demonstratie in de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd eerder deze week verstoord door een aanval van agressieve bijen.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Deze mannen zijn toeschouwers van een vogelzing-wedstrijd in Thailand. Meer dan 1.400 vogels doen elk jaar mee aan deze competitie.
Foto Madaree/Tohlala/AFP
Amsterdammers verzamelden zich woensdag bij de ambtswoning van Eberhard van der Laan. De inwoners wilden de burgemeester met een enorm applaus bedanken voor zijn jaren als burgemeester.
Foto Koen van Weel/ANP
De ravage op St. Croix na orkaan Maria.
Foto Jonathan Drake/Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn toespraak voor de VN.
Foto Eduardo Munoz/Reuters
Mensen zoeken naar overlevenden in de ravage na de grote aardbeving in Mexico . Al 224 mensen kwamen om bij de aardbeving van 7.1 op de schaal van Richter.
Foto Jose Mendez/EPA
Een overlevende is onder het puin vandaan gehaald na de hevige aardbeving in Mexcio-Stad.
Foto Ronaldo Schemidt/AFP
Een Rohingya loopt door het vluchtelingenkamp in Bangladesh. Sinds eind augustus zijn al ruim 400.000 Rohingya-moslims vanuit Rakhine, een deelstaat in het westen van Birma, de grens over gevlucht voor de harde wraakactie van het Birmese leger.
Foto Dominique Faget/AFP