Thuiskok

Panellets

Koekjes met aardappels; ik ben reuze benieuwd naar de smaak en structuur.

Meng de suiker, geraspte citroenschil en het amandelmeel in een kom. Prak de aardappels fijn met een vork. Scheid het ei en houd het eiwit apart. Meng de aardappels met drie vierde van de eidooier en houd de rest apart. Meng de aardappels met het suikermengsel,doe ze in een keukenmachine of mixer en klop minstens 1 minuut, tot een samenhangend deeg is ontstaan. Voeg wat extra amandelmeel toe als het deeg te nat is en wat eidooier als het te droog is. Laat het 2 tot 3 uur rusten in de koelkast. Meng de helft van het deeg met 50 gram kokos. Rol het deeg uit op bakpapier, snijd er stukken van 3 x 3 cm van en rol er balletjes van. Rol de kokos-panellets door de kokos en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe hetzelfde met de andere helft van het deeg, maar gebruik dan pijnboompitten. Bestrijk de deegballetjes met eiwit, rol ze door de resterende pijnboompitten en leg ze op de bakplaat. Druk hele amandelen op de panellets.Verwarm de grill van de oven op 150 graden. Bak de panellets 10 minuten in het midden van de oven, tot ze licht gebruind zijn. Alles wat van marsepein wordt gemaakt, droogt snel uit, dus ook deze marsepeinkoekjes.