Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Een protest tegen alt-right in Boston in augustus.
Een protest tegen alt-right in Boston in augustus. Matthew Healey/EPA
 1. ‘Westen wordt verwoest door de angst voor migranten’


  Correspondent Caroline de Gruyter las in Foreign Policy een mooie longread over migratie. “The West is being destroyed, not by migrants but by the fear of migrants.”

 2. Undercover bij alt-right

  Een Zweedse student ging undercover bij alt-right in de VS. Zijn verhaal, gepubliceerd in The New York Times, biedt essentiële inzichten in de tactieken en bizarre praktijken van extreem-rechts. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

 3. Wetenschappers kweken sterker koraal tegen sterfte


  Omdat het koraal in The Great Barrier Reef in Australië zo snel afsterft, zijn wetenschappers nu bezig met het kweken van sterker koraal. The New York Times schreef over hoe dat gebeurt, waarom en welke problemen er zijn. Tip van redacteur Toef Jaeger.

 4. In de gevangenis vanwege een like

  Tientallen Russen belandden de afgelopen jaren in de gevangenis vanwege hun activiteiten op sociale media. Redacteur Eva Cukier tipt een leuk gemaakt filmpje, over een blogger die voor een like vastzit.

 5. Deze vrouwen kunnen het in 2020 opnemen tegen Trump


  The New Yorker stelde een interessant lijstje samen van Democratische – en twee Republikeinse – vrouwen met potentie om het in 2020 tegen Trump op te nemen. Tip van redacteur Maartje Somers.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.