Brieven

Wildplasboete (1)

Gelukkig zijn vrouwen vindingrijker

Foto ANP
Foto ANP

Edelachtbare,

Even als mannen onder elkaar: bent u ook zo blij dat ons orgaan zich recht naar voren uit een gulp laat frummelen en dat we voor een plas onze broek niet hoeven te laten zakken?

Als ik even denk aan het urinoir op de Gelderse Kade, vlak achter de Nieuwmarkt in Amsterdam, waar ik weleens mijn toevlucht toe neem als het Centraal Station net even te ver weg is – wat een zegen dat ik enige afstand kan houden tot de feitelijke pisbak! Zelfs de stank lijkt zo een fractie minder. Het urinoir waar u uw ervaringsdeskundigheid heeft opgedaan zal daar niet essentieel van verschillen.

Maar je zult er maar recht boven moeten hangen, met je blote kruis (haal je dat wel, ben je lang genoeg?). En waar laat je je broek (ja, er zijn vrouwen die een broek dragen) en hoe hou je die vrij van de pisbak? Op je enkels wil je ’m ook niet hebben: ik sta daar al liever niet op slippers.

Gelukkig zijn vrouwen vindingrijk op manieren die wij nog niet kunnen beginnen te vermoeden, maar toch – wat ben ik blij dat ik als jongetje geboren ben als ik nodig moet plassen.

U vast ook?

Hoogachtend,