Tilburgse flat wint fietsen, maar waar laat je die?

Veel plaats hebben de bewoners van de Tilburgse woontoren Westpoint al niet voor hun fietsen – en dan komen er in een klap nog eens tientallen bij. Ziedaar het probleem waar de bewoners blijkens berichten in regionale media mee kampen. 77 bewoners van het 200 appartementen tellende Westpoint wonnen een wit-groen-oranje fiets van de Postcode Loterij. Op sommige adressen werden zelfs meerdere fietsen gewonnen. En dat komt ongelegen nu de vereniging van eigenaren net met de bewoners tracht uit te pluizen hoe aan het reeds bestaande fietsparkeerprobleem het hoofd moet worden geboden. De meesten hebben al een of meer fietsen, en die staan nu al vaak in de parkeervakken van auto’s, of op een verdieping. De fietsen van de Postcode Loterij hebben tot overmaat van ramp brede bagagedragers voorop. Dat kost nóg meer ruimte, legt een bewoner uit aan Omroep Brabant. Wat te doen? Houden of weggeven aan een goed doel dan maar, zoals een bewoner voorstelt? Aan dat laatste wil de Postcode Loterij in elk geval wel meewerken, laat een woordvoerder aan het Brabants Dagblad weten. „We zijn blij dat bewoners zelf al met een antwoord komen op dit cadeau, dat ze de fietsen nog voordat ze die krijgen, al weg willen geven.” (NRC)