Thuiskok

Aardappeltortilla

Een overbekende klassieker, ik weet het, maar hij mocht niet ontbreken omdat een goede tortilla echt heel lekker is. Het recept hieronder is wat omslachtiger dan ik het geleerd heb en de peterselie ontbreekt ook, maar de volle, rijke smaak van olijfolie in combinatie met het ei en de aardappels verveelt nooit. Lekker als makkelijke avondmaaltijd of neem het eens mee in een broodje voor de lunch.

Schil de aardappels. Snijd ze in blokjes of dunne plakken en snipper de uien fijn. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Gaar de aardappels en uien er circa 20 tot 25 minuten in, maar bak ze niet. Breng ze op smaak met zout en peper en schep de aardappels en uien in een kom. Klop de eieren los en schenk ze bij de aardappels en uien. Laat ze 1 uur rusten. Verhit de resterende olijfolie in de pan en laat het aardappelmengsel er 5 tot 8 minuten in stollen op middelhoog vuur. Draai de tortilla om en laat hem door en door gaar worden.

De tortilla is zowel warm als koud erg lekker. Snijd hem voor het serveren in taartpunten of tapasblokjes.