Tennis

Nederland voor Davis Cup tegen Fransen, Fed Cup-team treft VS

De Nederlandse tennissers nemen het volgend jaar in de wereldgroep van de Davis Cup op tegen Frankrijk. De Fransen, die dit jaar de finale van het landentoernooi spelen tegen België, spelen thuis en mogen ook de ondergrond bepalen. Het Nederlandse team van captain Paul Haarhuis won afgelopen weekeinde een play-off tegen Tsjechië en keerde na vier jaar terug in de wereldgroep. Het duel tegen Frankrijk is van 2 tot en met 4 februari. Bij de vrouwen treft Nederland in de eerste ronde van de Fed Cup de Verenigde Staten. De ploeg met boegbeeld Kiki Bertens speelt op 10 en 11 februari op eigen bodem en mag de ondergrond bepalen. Nedereland komt uit in Wereldgroep I van het mondiale landentoernooi. In april handhaafden de tennissters zich bij de toplanden door met 3-2 van Slowakije te winnen. (ANP)