Sushi Mall

Studenten Vindicat niet vervolgd voor ravage in Japans restaurant

De Groningse studenten van de vereniging Vindicat die begin september ‘een ravage aanrichtten’ in een sushirestaurant, worden niet vervolgd, meldt RTV Noord woensdag. De eigenaar van restaurant Sushi Mall heeft geen aangifte gedaan en politie-onderzoek gaf geen reden tot strafrechtelijke vervolging. Een groep leden van Vindicat richtte vernielingen aan het restaurant vlakbij het Groningse Sontplein, meldde stadsblog Sikkom. Volgens Sikkom werd er in restaurant Sushi Mall „geplunderd, gegooid met glazen en werden er gordijnrails gesloopt”. Het blog baseerde zich op ooggetuigen. Het restaurant zou het incident tegen Sikkom bevestigd hebben en ook de oud-rector van Vindicat gaf tegenover RTV Noord toe dat inderdaad een grote groep Vindicaters in het sushi-restaurant aanwezig was. (NRC)