Praktijkhulp

VN-kenniscentrum voor klimaat komt in Groningen en Rotterdam

Het internationale kenniscentrum voor klimaatadapttie van de Verenigde Naties komt in Rotterdam en Groningen. De ligging van de steden en de kennis die ze al in huis hebben is voor de selectiecommissie doorslaggevend geweest. De bedoeling is dat bij het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA) twintig mensen gaan werken. Het kenniscentrum brengt internationale partijen samen, zoals kennisinstellingen, bedrijven, ngo’s en overheden. Het helpt hen maatregelen voor een beter klimaat in de praktijk te brengen. Ook zal het zich buigen over manieren om infrastructuren bestendiger te maken tegen klimaatverandering. Het GCECA, opgericht door Japan, Nederland en VN-milieuorganisatie UNEP, wordt gehuisvest in klimaatneutrale kantoren. In februari werd al bekend dat het zich in Nederland zou vestigen. (NRC)