na strafschoppen

Zaterdagamateurs van Swift stoten titelhouder Vitesse uit de beker

Vitesse, dat vorig jaar nog voor het eerst in zijn 125-jarige bestaan de KNVB Beker won, is in de eerste ronde van het toernooi uitgeschakeld door de amateurs van AVV Swift. Nadat de stand in Amsterdam na de reguliere speeltijd en de verlenging nog 0-0 was, nam de zaterdagse hoofdklasser de strafschoppen beter dan de Arnhemse profclub: 5-3. Swift benutte alle penalty’s. Na de winnende strafschop renden verschillende toeschouwers op het uitverkochte complex van AVV Swift het veld op. Vorig jaar won Vitesse in de Rotterdamse Kuip, waar de finale traditioneel gespeeld wordt, de bekerfinale met 2-0 van AZ. In de competitie wacht de club nog op de eerste zege na drie gelijke spelen. Trainer Henk Fraser van Vitesse maakte de blamage van zijn ploeg in Amsterdam niet mee. Hij ontbrak wegens ziekte. (ANP/NRC)