KNVB-beker

Amateurclubs schakelen Vitesse en NAC uit in eerste ronde, Ajax en Feyenoord bekeren door

Foto ANP

Titelverdediger Vitesse en NAC Breda zijn woensdag door amateurclubs uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB beker. Vitesse verloor op bezoek bij de Amsterdamse zaterdaghoofdklasser AVV Swift na strafschoppen, nadat het 0-0 was gebleven in de verlenging. NAC verloor in Groesbeek met 4-3 van Achilles ’29. NAC kwam twee keer op voorsprong, maar kreeg in een kwartier tijd twee doelpunten tegen. Ajax versloeg in het stadion van ADO Den Haag de amateurs van derde-divisionist Scheveningen: 5-1. Kasper Dolberg had een groot aandeel in de winst. Hij scoorde drie keer en gaf een assist. Feyenoord moest het in eigen huis opnemen tegen ADO Den Haag en kwam pas laat tot scoren. Een kwartier voor tijd opende Steven Berghuis de score, vervolgens benutte Michiel Kramer nog een strafschop (2-0). (ANP)