Google

Handel HTC stilgelegd na overnamegerucht

De handel in aandelen van het Taiwanese technologiebedrijf HTC aan de beurs van Taiwan is donderdag stilgelegd. De smartphonemaker kondigde dit woensdag aan in reactie op geruchten over een overname door Alphabet, het moederbedrijf van Google. Aandelenhandel wordt doorgaans stilgelegd voorafgaand aan groot nieuws, zoals een op handen zijnde overname of een grootschalige reorganisatie. HTC verkondigde woensdag tegen de Financial Times dat het bedrijf de handel opschort omdat het binnenkort met een aankondiging komt die waarschijnlijk van invloed is op de beurskoers. Alphabet en HTC zijn niet geheel onbekend met elkaar. Het Taiwanese elektronicabedrijf was de eerste fabrikant die in 2008 het Android-besturingssysteem van Google op zijn telefoons introduceerde. (NRC)