Categorie 4

Orkaan Maria trekt recht over Puerto Rico: schade nog onbekend

Orkaan Maria is woensdag over het Amerikaanse eiland Puerto Rico geraasd en heeft daar veel schade veroorzaakt. Het is een van de meest krachtige stormen op het Caraïbisch eiland ooit. Inmiddels heeft Maria al minstens negen mensen het leven gekost in het gebied. De categorie-4-orkaan kwam vroeg in de ochtend (lokale tijd) aan land op de zuidoostkust van Puerto Rico. Er werden daarbij windsnelheden van zo’n 250 kilometer per uur gemeten. Het oog trok vervolgens circa 25 kilometer ten oosten van de hoofdstad San Juan. De precieze omvang van de schade e n het mogelijk aantal slachtoffers is nog onduidelijk. Vooral Dominica werd eerder deze week zwaar getroffen door orkaan Maria. Daar staat het dodental vooralsnog op zeven. Twee andere doden vielen op het Franse eiland Guadeloupe. (AP, Reuters)