Thuiskok

Coca

Bij ons thuis heette het la coca: gevuld brood met gegrilde paprika, tomaten, knoflook en olijven. Ik wil maar zeggen: varieer er lustig op los.

Leg de kruiden en knoflook in de olie en laat ze 1 tot 2 uur trekken. Je kunt er dan voor kiezen de knoflook te verwijderen. Los in een kleine kom de gist en suiker op in 250 ml water. Doe de bloem samen met het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de opgeloste gist erin, roer er met een beetje bloem een voordeeg van en laat dit 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Voeg de olijfolie en witte wijn toe en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats rijzen, tot het is verdubbeld in omvang. Dat duurt circa 30 minuten. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Kneed het deeg dan nog eens door en rol het op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Leg het op een beboterde bakplaat en prik het oppervlak op regelmatige afstanden van elkaar in met een vork. Laat het nog 10 minuten rijzen.

Bestrijk het deeg royaal met de kruidenolie. Verdeel de paprika gelijkmatig over het deeg en bak de coca dan 20 tot 25 minuten.