Meer arrestaties na aanslag Londense metro

De twee mannen werden gearresteerd in Wales. In totaal zijn er vijf verdachten opgepakt.

Foto Adrian Dennis/AFP Photo

De Londense politie heeft nog twee verdachten gearresteerd in verband met de aanslag in de Londense metro, waarbij dertig mensen gewond raakten. Het gaat om twee mannen van 48 en 30 jaar.

Het tweetal werd woensdagochtend gearresteerd in Newport, de derde stad van Wales. Dinsdagavond werd op een ander adres in dezelfde stad een 25-jarige man opgepakt. In totaal zitten nu vijf verdachten vast in verband met de aanslag bij de halte Parsons Green. Over de identiteit van de mannen is nog niets bekendgemaakt.

Twitter avatar metpoliceuk Metropolitan Police Two more arrests in #ParsonsGreen investigation - five men now in custody. https://t.co/NPr2f4muFk https://t.co/MjyBBID2o3

Bij het station Parsons Green in Oost-Londen ontplofte vrijdag een zelfgemaakte bom in een metrostel. Hoewel de terreurdaad half mislukte, raakten dertig reizigers gewond. De bom werd in een supermarkttas, in een emmer, in een treinstel achtergelaten.

Lees ook: Klopjacht en invallen: maar wie liet nou de tas in de Londense metro achter?

De aanslag had veel zwaarder kunnen zijn als de gehele bom en niet alleen het ontstekingsmechanisme ontploft was, zeggen explosievenexperts. Passagiers werden verwond door een steekvlam maar niet door de bom zelf. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd is er geen bewijs dat de aanslag is gepleegd door een georganiseerde terreurgroep zoals IS.