Binnenhof weer vrijgegeven na vondst verdacht pakketje

De ingangen naar de binnenplaats van het regeringscentrum werden door de Koninklijke Marechaussee afgesloten.

Foto Bart Maat/ANP

Het Haagse Binnenhof is woensdag tijdelijk ontruimd geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Er werd een onbeheerde plastic tas aangetroffen bij de Eerste Kamer rond 13.00 uur. Ook het Buitenhof werd ontruimd door de autoriteiten. De zak werd onderzocht en vervolgens meegenomen.

De Koninklijke Marechaussee, die het Binnenhof permanent beveiligt, sloot na de vondst de ingangen naar de binnenplaats af. Het gebouw van de Tweede Kamer werd niet ontruimd. Op het moment van de ontruiming zaten de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet in de Stadhouderskamer aan het Binnenhof te onderhandelen.

Na de melding werd GRIP 1 afgekondigd, wat inhoudt dat coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig is. Rond 13.49 uur werd weer afgeschaald naar GRIP 0, nadat de tas afgevoerd was.