Vakantieparken

Landal en Roompot breiden flink uit

Landal GreenParks krijgt er een nieuw vakantiepark bij met 42 huizen aan het Markermeer in Volendam. Ook in de Duitse badplaats Ostseebad Boltenhagen verrijst een nieuw park met in totaal 113 vakantiewoningen. Rivaal Roompot Vakanties breidt uit naar de kust van België. De twee nieuwe parken van Landal GreenParks worden gebouwd door Van Wijnen Recreatiebouw. Datzelfde bedrijf neemt de verkoop van de vakantiehuizen aan particuliere investeerders voor zijn rekening. Landal GreenParks wordt verantwoordelijk voor de verhuur en exploitatie. De twee ondernemingen hebben samen al meer vakantieparken gerealiseerd. Roompot heeft het nieuwe vakantiepark Breeduyn Village in Bredene geopend, met 63 luxevilla’s. Ook heeft Roompot twee Belgische kustcampings overgenomen met circa zevenhonderd staplaatsen. Deze parken worden samengevoegd en herontwikkeld tot een vakantiepark met huisjes, bungalows en caravans. Landal GreenParks maakte eerder deze maand al plannen wereldkundig voor een nieuw bungalowpark in Kaatsheuvel, in de buurt van attractiepark De Efteling en Safaripark De Beekse Bergen. Dat park wordt neergezet in samenwerking met Van de Ven Bouw & Ontwikkeling, een dochterbedrijf van VolkerWessels. Roompot is nog bezig met een recreatiepark in de Vlaamse Ardennen met 250 vakantievilla's. (ANP)