Thuiskok

Gevulde aardappelballetjes

Deze balletjes kun je zowel als hapje maken of als bijgerecht bij de maaltijd.

Kook de aardappels in de schil. Snipper intussen de ui en knoflook fijn. Bak ui, knoflook en gehakt in olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg als het vlees goed bruin is de tomatenpassata en tabasco toe en breng het geheel op smaak met zout.

Laat het al roerend in 10 minuten gaar worden, zodat het vocht grotendeels verdampt.

Laat de gekookte aardappels afkoelen, schil ze, doe ze in een kom en prak ze fijn met een vork. Meng ze met zout, peper, nootmuskaat en 1 tot 2 eetlepels olijfolie. Er moet een zacht aardappeldeeg ontstaan dat zich goed laat vormen. Vorm 12 tot 14 balletjes van het aardappeldeeg, druk ze plat en leg in het midden een kleine portie van het gehakt. Vouw het deeg eromheen en maak er weer balletjes van. Doe bloem en paneermeel op twee borden en klop de eieren los op een derde bord. Wentel de balletjes door de bloem, haal ze dan door het ei en wentel ze tot slot door het paneermeel.

Bak de balletjes in royaal olijfolie op hoog vuur goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de aardappelballetjes met zelfgemaakte mayonaise en salsa brava.