Shorttrack

Ter Mors stopt na Spelen Pyeongchang dan écht

Jorien ter Mors in actie tijdens het WK Sprint.
Jorien ter Mors in actie tijdens het WK Sprint. Foto Jerry Lampen/ANP

Of ze nou een medaille wint of niet, de Winterspelen in Pyeongchang zullen het slotstuk zijn van de shorttrackcarrière van Jorien ter Mors (27). Nu écht, zei ze maandag in Thialf, waar de shorttrackploeg vooruitkeek naar het olympische seizoen. De focus ligt in Zuid-Korea op een medaille met de aflossingsploeg. Ze combineert nog één seizoen het shorttrack met het langebaanschaatsen – daar richt ze zich individueel op de 1.000 en de 1.500 meter, waarop ze regerend olympisch kampioen is. Vorig jaar november zei Ter Mors zich al volledig te gaan richten op de langebaan, maar nog wel de deur open te willen houden voor de aflossingsploeg met het oog op het WK in Rotterdam, afgelopen maart. Dat was haar definitieve afscheid misschien al geweest, ware het niet dat ze viel in de finale van de aflossing. Ze zei vervolgens niet op die manier afscheid te willen nemen. (NRC)